Idei de amenajare a camerei copilului

Copilul are nevoie de spatiu pentru ca acesta isi petrece mai mult de jumatate de zi jucandu-se. Copiii nu stau intr-un singur loc, ci alearga, se joaca cu jucariile, se misca dintr-un colt in altul al camerei. De aceea, este bine sa beneficieze de suficient spatiu pentru activitatile de zi cu zi.

Mobila pentru camera copilului trebuie aleasa astfel incat sa-i permita copilului sa se joace si sa se miste in voie. O camera aglomerata, cu multe piese de mobilier il priveaza pe cel mic de spatiu si conduce la aparitia accidentelor.

Cu alte cuvinte, mobila pentru cei mici nu poate fi masiva. Cand este alcatuita din mai multe elemente modulare devine practica, utila, comoda si eficienta. Copiilor peste 10 ani le sunt utile scaunele pliante si patul care se rabateaza in timpul zilei, transformandu-se in canapea. De asemenea, este extrem de important ca cei mici (peste 10 ani) sa beneficieze de un spatiu de lucru, de preferinta un birou mic.

Mobila din camera copilului trebuie sa fie vesela, sa corespunda varstei si sa asigure un spatiu interior primitor, luminos si practic. Este practic inutil sa incluzi in mobilierul pentru camera copilului biblioteci masive, paturi duble sau alte piese de mobilier care il impiedica sa-si desfasoare activitatile zilnice.

O camera a copilului amenajata corespunzator nevoilor sale trebuie sa contina: un pat pentru o singura persoana, un birou sau o masa de lucru, cateva etajere pentru jucarii si, mai tarziu, pentru carti si rechizite, si un dulap pentru hainute. In materie de dulapuri, se recomanda cele cu usi glisante, personalizate in functie de nevoile copilului. Este indicat ca dulapul ales sa nu fie foarte mare, ci strict adaptat la nevoile de depozitare ale celui mic.

O incapere limitata la nivel de mobilier trebuie sa contina accesorii ingenioase si decoratiuni atractive. In acest sens, in camera celui mic trebuie sa se regaseasca un tablou incantator, o veioza amuzanta, cateva perne colorate sau un ceas de perete dragut si adaptat varstei.

Afla ultimele noutati: