Idei de amenajare a unei mansarde. Mobila pentru mansarda.

Mansarda reprezinta spatiul pe care il poti transforma cu usurinta intr-un dormitor elegant, intim si practic. In cele ce urmeaza iti punem la dispozitie sfaturi utile in amenajarea unei mansarde, precum si idei autentice de piese de mobila pentru mansarda.

Inainte de toate, o mansarda inseamna spatiu redus ca si suprafata. De aceea, la nivel de culoare trebuie sa optezi pentru alb, de la decoratiuni pana la pereti. Tot din cauza spatiului redus trebuie sa te orientezi catre o mobila pentru mansarda functionala, cu pat de doua persoane simplu (fara cadru din fier forjat sau alte materiale mai dure si mai voluminoase), noptiere si un dulap cu doua usi sau cu o singura usa, insa suficient de incapator.

Referitor la tavan, indiferent de culoarea pe care te-ai decis sa o folosesti pentru pereti, aloca-i acestuia o culoare deschisa, deoarece aceasta nuanta deschisate va ajuta sa cresti impactul pe care inclinarea il aduce spatiului. Luand in calcul aceste aspecte, dormitorul va parea un spatiu mai inalt si mai spatios.

La nivel de decoratiuni, nu se pune problema tablourilor, daca luam in calcul aspectul inclinat al peretilor. Pentru decorarea peretilor mansardei poti opta, cu succes, pentru stickere decorative sau tapet decorativ.

Grinzile sunt nelipsite in cadrul unei mansarde si n-ai cum sa le scoti. Ca sa le maschezi si pentru ca acestea sa nu mai iasa in evidenta alege o nuanta care sa contrasteze cu nuanta generala a incaperii. Mobila pentru mansarda poate fi in acelasi ton cu nuante grinzilor.

La fel de bine, mansarda poate fi optiunea perfecta pentru camera unui adolescent din familie. El se poate bucura pe deplin de intimitate si se va simti oarecum independent.

Afla ultimele noutati: