Aspectele de care sa tii cont in amenajarea livingurilor mici

Locuiesti intr-un apartament mic si sufrageria nu-ti ofera suficient spatiu pentru a o amenaja asa cum iti doresti? Iti propunem cateva sfaturi care te vor ajuta sa amenajezi, cu stil, orice living redus ca suprafata. Venim in sprijinul tau cu solutii inteligente, pentru valorificarea si amplificarea spatiului.

Culorile sunt extrem de importante atunci cand vrei sa decorezi un living redus ca si suprafata. Exista culori care amplifica ideea de spatiu, dar si culori care nu fac decat sa incarce o sufragerie, si asa mica si neincapatoare. In cazul sufrageriilor mici, la nivel de culoare, iti recomandam sa optezi pentru alb, atat in ceea ce priveste mobilierul, cat si peretii incaperii. Senzatia de si mai mult spatiu este amplificata si de culorile pastelate sau neutre (in tonuri deschise). Nu este indicat sa fie folosite piese de mobilier inchise la culoare, deoarece acestea absorb lumina. Tavanul unei sufragerii mici trebuie sa fie, intotdeauna, alb.

Cu privire la mobilierul de living, iti recomandam sa te orientezi catre corpuri cat mai compacte si cat mai putine ca numar. Cu alte cuvinte, nu recomandam utilizarea unor piese de mobilier masiv sau a unor fotolii cu manere de sprijin. Mobila pentru living trebuie sa fie cat mai aerisita, insa aleasa astfel incat sa asigure spatiul de depozitare de care ai nevoie.

Incearca, pe cat posibil, sa lasi centrul livingului gol si sa grupezi mobilierul de-a lungul peretilor. Piesele de mobilier trebuie prevazute cu usi pentru a nu incarca incaperea cu imaginea obiectelor depozitate in interior.

Reconfigurarea spatiului este o solutie ce poate fi luata in calcul. Asadar, daca ai o idee de design interior la care nu poti sa renunti si pe care vrei sa o pui in aplicare dar spatiul nu-ti  permite, ia in calcul varianta de a construi sau darama pereti. Daca optezi pentru o idee ca aceasta, nu uita sa incluzi si oglinzile in aspectul interior. Este cunoscut faptul ca oglinzile au rol de iluzie optica, de amplificare si adancire a spatiului. Poti alege unul sau doua dulapuri de dimensiuni mici, accesorizate cu oglinzi.

Afla ultimele noutati: